Nabolaget

Mye mer enn løkkefotball

  • Dael idrett 1
  • Dael idrett 2
  • Dael idrett 3

Dette området, plassert midt på selveste Dælenenga, har opplevd sin andel av Citius, Altius, Fortius. Eller raskere, høyere, sterkere, slik den olympiske visjonen lyder oversatt til norsk. Veldig mange ulike idrettsgrener er, og har vært, utkjempet på dette området. Deriblant demonstrasjonskamper med bandy under OL i 1952. Storheter som Oscar Mathiesen, Otto von Porat og Sonia Henie ble observert her. Her har det vært skøyteløp om vinteren, her var det en velodrom fra 1929 til 1946 for syklistene, og speedway for motorsyklistene fra 1947 til 1968.

Her finnes det et klubbhus som tjener som lokaler for både boksere og brytere. Her er det nå både en ishall for ishockey og kunstløp og ikke minst, en fotballbane med kunstgress. Selv det å spille på en kunstgressbane kan vel kalles løkkefotball i dette området. Det finnes i hvert fall nok av gode grunner til å holde seg på matta i denne bydelen.

Det burde nok reklamefolkene som skulle markedsføre limet Metalfix i 1937 også ha gjort. De heiste nemlig en mann opp i luften hengende i en rem fra et slags helikopter. Remmen var limt med vidunderproduktet, og superhelten til Metalfix henger hele 200 meter over bakken. Plutselig blir taustumpen slapp og helikopteret lander på fotballbanen. Tenke seg til å legge ballen død, før man limer den i krysset…